Maling

Fuldmaling af plankegulve og parket anvendes rimelig sjældent, fordi træ udseendet dermed vil forsvinde. Træ er et forunderligt naturligt materiale, som klæder ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulv skaber hygge, varme og behag. Denne effekt vil dog fordufte ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvordan et plankegulv eller parketgulv males, så benyt til stadighed en erfaren gulvspecialist til gulvmaling.

Hvorfor maling af gulve?

Maling er en slidstærk fremgangsmåde som er fulddækkende. Dermed kan træets naturlige look ikke bedømmes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet efterbehandling. Maling kan være en kanon mulighed til utrolig slidte parket og plankegulve, som ikke holder til en afhøvling eller afslibning.

Typer maling til parketgulve og plankegulve?

Der anvendes ofte 2 forskellige typer af maling til parket og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge former for maling er rimelig slidstærke og anvendes ikke kun på guvbelægning af træ, men også på betongulve i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et trægulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder misfarvninger, dybe hakker, revner. Et malet parket eller plankegulv er smudsafvisende, rengøringvenlig og let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, snavs, fedt eller smuds vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes et malet gulv?

Dersom malingen viser tegn på slid, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem gulvbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Gulvpleje, gulvvedligeholdelse og gulvrengøring er let ligesom på et lakbehandlet gulv. Ved gulv rengøring får du et rent parketgulv eller plankegulv hurtigt og let, hvilket selvfølgelig er afholdt hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk kulør. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Kontakt os for en snak om muligheder for dit trægulv.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.